Poll: Flori preferate
Care sunt florile dumneavoastra preferate?
Newsletter
Email:
Prima pagina | Chisinau | Metamorfoza lui Gofman și noile dezvăluiri „senzaționale” despre furtul miliardului

Metamorfoza lui Gofman și noile dezvăluiri „senzaționale” despre furtul miliardului

Marime caractere: Micsoreaza font-ul Mareste font-ul
Stiri de ultima ora

Mihail Gofman, fostul șef-adjunct al Serviciului de combatere și spălare a banilor, lovește din nou, doar că de pe cealaltă parte a baricadei.

După ce a lipsit în spațiul mediatic aproape un an, fostul ofițer CNA, care acum doi ani declara din SUA că a fost nevoit să părăsească Republica Moldova pentru că este persecutat de actuala guvernare, a oferit un interviu lui Veceaslav Balalcci, formator de opinie, apropiat guvernării și liderului PDM. De data aceasta Gofman, care se dă mare cunoscător al tutror schemelor prin care a fost furat sistemul bancar de cca un miliard de dolari, îl deculpează pe Plahotniuc și îi învinueștte pe foștii adversari politici ai liderului PDM.

Furtul din sistemul bancar al țării a fost o operațiune pregătită minuțios din timp cu scopul de a bloca parcursul european al Republicii Moldova.În această diversiune pusă la cale de Veaceslav Platon la indicația serviciilor speciale străine a fost implicat ex-premierul Vlad Filat și anturajul acestuia, a declarat Gofman pentru portalul zeppelin.md al lui Balacci. Declarațiile senzaționale ale lui Gofman au fost tirajate de către toată mass-media afiliată guvernării.

Adică totul avea o gândire logică și organizare, iar evenimentele erau puse la punct dinainte. Scopul de bază a fost distrugerea vectorului european. Foarte clar să fie. Birocrații de la Bruxelles și Consiliul Europei nu au vrut să ne audă, întrebarea rămâne, apropo, deschisă. Multe persoane care erau în instituțiile de stat luptau cu noi, mai spune Gofman.

Fostul ofițer al CNA oferă explicațiile sale de ce anume Platon a fost ales pentru această diversiune:Organizatorul venea din sistemul bancar – Veaceslav Platon. Este o persoană care știe cum să se orienteze în sistemul bancar, fiindcă e un domeniu foarte specific și cu inginerii financiare care inițial nu pot fi văzute... și cu toate ramificațiile către Guvern, Parlament dacă doriți, ș.a.m.d

Fostul ofițer CNA a precizat că în schema pusă la cale de serviciile secrete străine erau implicați, de asemenea, Chiril Lucinschi, pe atunci deputat PLDM, dar și Victor și Viorel Țopa, actualii finanțatori ai Platformei DA, care erau acționari privați ai BEM: Normal că fără acționariatul băncii, inclusiv cei privați, nu era posibil. Nu uitați că, totuși, 56% aparțineau statului, care gestiona activele Băncii de Economii. La acea perioadă președinte BEM era Grigore Gacichevici, privații erau frații Țopa, explică Mihail Gofman.

Platon avea acoperire politică în Guvern și Parlament, asigurată de ex-președintele PLDM, Vlad Filat, ca să-și realizeze scenariul.

Când s-a dus lupta cea mare pentru preluarea Băncii de Economii?, Martie-aprilie 2012? Luptau mai multe grupuri de interese. Atunci au câștigat grupul Filat, consultat de Platon, Lucinschi, sub pretextul că dacă nu i se dă Banca de Economii iese din alianță, informații care pe le dețineam noi, mai spune Gofman.

Mihail Gofman o atacă și pe fosta sa șefă de la CNA, fosta directoare a instituției, Cristina Țărnă. „Ea a acceptat regulile de joc ale anumitor grupuri de interes. De ce nu-i dă nimeni întrebarea despre butonul roșu și de ce duce în eroare că deputatul Valeriu Guma este cel care ar fi deconectat butonul? Era cu totul alt deputat, Valentin Cheptene. Nu încercați să duceți în eroare opinia publică. El în iunie 2010 s-a adresat Curții Constituționale, să anuleze articolul respectiv din legea despre CCCEC, care practic era un impediment foarte serios în realizarea pregătirii jafului secolului, Laundromatului ș.a.m.d. Și încă nu că așa, dar a solicitat că, luând în considerare perioada de concedii,rugăm să fie examinată în mod prioritar, a continuat Gofman.

Cât privește implicarea liderului PDM, Vlad Plahotniuc,Gofman a spus  că cel mai probabil acesta nu a știut sau nu a vrut să știe.

Și de această dată Gofman s-a victimizat, menționând că din cauza încercărilor sale de a bloca frauda, a primit numeroase amenințări, iar în mașina soției sale a fost tăiat furtunul de la sistemul de frânare.

În ianuarie 2018, Mihail Gofman oferea declarații senzaționaledespre furtul miliardului, doar că pentru Jurnal TV, un post de televiziune afiliat opoziției, care critică vehement actuala guvernare, și este finanțat de către unul din principalii oponenți ai lui Plahotniuc, Victor Țopa. Doat că atunci Gofman îl învinuia de furtul miliardului pe  Plahotnic

Toate documentele au fost prezentate organelor competente din SUA. Am contactat FBI-ul. Dosar penal este. Vladimir Plahotniuc a fost audiat de două ori şi nu ştiu de ce nu v-a informat despre aceasta. Cred că staff-ul acestuia a uitat să vă informeze. În februarie anul trecut am depus la Preşedinţie o radiografie a pregătirii jafului secolului, adică a ceea ce am făcut noi până a se produce frauda. Au fost informate toate structurile de stat, toţi cei care erau şi care sunt la guvernare în prezent, toată clasa politică. Am depus repetat şi în aprilie. Am ştiut că nu va fi luată nicio măsură, a menţionat Mihail Gofman.

Nici Platon nu are documente semnate de el, nici Plahotniuc, nici alte persoane care sunt implicate. Semnăturile sunt ale funcţionarilor publici care trebuiau să respecte legea, nu să execute indicaţiile nocturne de la GBC sau de pe str. Bucureşti 75.Plahotniuc este cel mai specific din acest grup care practic i-a jucat pe toţi. Dar el este principalul beneficiar, a declarat atunci Gofman.

Ce l-a făcut pe fostul ofițer CNA să-și schimbe radical declarațiile într-un timp atât de scurt?

Ziarul de Gardă scria încă în 2014 despre Mihail Gofman drept unul din cei mai bogați angajați ai CNA, cu imobile și terenuri de milioane, precum și afaceri înregistrate pe terțe persoane. Declarațiile făcute acum în favoarea lui Plahotniuc iar asigura acum posibilitatea de a reveni în confortul locuinței sale, la vacanțele și la averea sa.

Pe de altă parte, nu este exclusă și o recompensă pe cinste, lucru absolut deloc străin pentru politica moldovenească.

Adauga la: Add to your del.icio.us del.icio.us | Digg this story Digg

Comentarii (0 afisat):

Afiseaza comentariul tau comment

Validare captcha:

 
Alte articole din Chisinau
Stiri de ultima ora
Afaceristul suspectat de spalare de bani prin Moldova a fost retinut in Rusia
Leonid Katz, un presupus organizator al unor scheme de spalare de bani in Republica Moldova, cetatean al Israelului, originar din regiunea Stavropol, a fost arestat ...
Stiri de ultima ora
Metamorfoza lui Gofman și noile dezvăluiri „senzaționale” despre furtul miliardului
Mihail Gofman, fostul șef-adjunct al Serviciului de combatere și spălare a banilor, lovește din nou, doar că de pe cealaltă parte a baricadei. ...
Stiri de ultima ora
Cine sunt liderii unioniști de la Chișinău sau de ce este dispersată mișcarea unionistă din Republica Moldova?
În timp ce sondajele arată creșterea de la an la an a numărului moldovenilor care își doresc unirea cu România, mișcarea unionistă devine tot mai dispersată....
Stiri de ultima ora
Zinaida Greceanîi a fost invitata in Turcia de Erdogan
Zinaida Greceanîi, liderul PSRM va efectua o vizita in Turcia la invitatia lui Erdogan, totodata presedintele Partidului Justitie si Dezvoltare. ...
Stiri de ultima ora
Marsul LGBT s-a incheiat fara incidente
In premiera, anul acesta, marsul Fara Frica organizat de comunitatea LGBT In Chisinau, a ajuns la punctul final fara niciun fel de incidente majore sau contra-manifestatii cum s-a intamplat in alti ani. ...
seopower

  • email Trimite catre un prieten
  • print Versiune de imprimare
  • Plain text Text
  • Share prin facebook Trimite prin facebook
  • Share prin Twitter Trimite prin Twitter
  • Trimite prietenilor prin yahoo messenger Trimite prin Messenger

Gaseste-ti jumatatea online

Acest lucru se datoreaza faptului ca este o modalitate eficienta, care ne ofera sansa de a cunoaste mai multe femei Bucuresti intr-un timp mai scurt ...
Articol intreg

Despre prietenie

Sa nu legi niciodata prietenie cu omul pe care nu-l poti respecta (Charles Darwin)

Ecocardiografia Doppler - Carte si informatii generale

In principiu, ecocardiografia este un procedeu medical prin care inima este explorata cu ajutorul ultrasunetelor. Exista mai multe tipuri ale acestui procedeu, cele mai frecvente fiind:
Horoscop
Horoscop Berbec Horoscop Taur Horoscop Gemeni Horoscop Rac Horoscop Leu Horoscop Fecioara Horoscop Balanta Horoscop Scorpion Horoscop Sagetator Horoscop Capricorn Horoscop Varsator Horoscop Pesti
 
Follow ora7 on Twitter
Etichete
Nu exista eticheta pentru acest articol
Noteaza acest articol
0
Spatiu Publicitar