Poll: Flori preferate
Care sunt florile dumneavoastra preferate?
Newsletter
Email:
Prima pagina | Europa | UE recomanda Spaniei sa faca mai multe reforme

UE recomanda Spaniei sa faca mai multe reforme

Marime caractere: Micsoreaza font-ul Mareste font-ul
Europa UE recomanda Spaniei sa faca mai multe reforme

Miniştrii Muncii din UE vor cere Spaniei să finalizeze reforma sistemului de negociere colectivă şi să evalueze rezultatele reformei muncii din 2010 şi, dacă se va dovedi necesar, să adopte şi alte măsuri pentru a reduce numărul contractelor temporare şi să stimuleze locurile de muncă pentru tineri, scrie Publico.

Acestea sunt principalele recomandări pe care Uniunea Europeană le va adresa Spaniei pentru a reduce rata şomajului - de 20,7% -, cea mai ridicată din UE şi de două ori mai mare decât media comunitară, înainte de votarea bugetelor pentru 2012 şi programul de reforme din următoarele luni. Vor fi ratificate de liderii europeni la summit-ul din 23-24 iunie.

Lista măsurilor cerute Spaniei nu cuprinde şi reducerea cotizaţiilor sociale şi creşterea TVA-ului, pentru că CE (Comisia Europeană) a ascultat argumentele Guvernului Spaniol şi a acceptat să retragă recomandarea.

Recomandările privind majorarea TVA-ului au fost retrase de UE

"Guvernul a reiterat, de asemenea, că nu este momentul producerii acestor tipuri de schimbări nici în sistemul nostru fiscal, nici în sistemul de cotizaţii", a declarat ministrul Muncii, Valeriano Gomez, după întâlnirea de joi cu comisarul european al Muncii, Laszlo Andor.

UE-27 va menţine însă restul recomandărilor făcute de Comisia Europeană pentru Spania în domeniile muncii şi protecţiei sociale.

În primul rând, vor cere finalizarea şi aplicarea unei "reforme globale" a sistemului de negociere colectivă şi a sistemului de indexare salarială. Obiectivul trebuie să fie "garantarea faptului că majorările salariale reflectă mai bine evoluţiia productivităţii, precum şi condiţiile la nivel local şi de companie dar şi oferirea companiilor unei suficiente flexibilităţi pentru a adapta intern condiţiile de muncă la schimbările situaţiei economice".

Gomez a declarat că Spania "nu are un sistem de indicatori salariali", ci "negociază liber salariile şi nu există o legătură strictă dintre salarii şi evoluţia preţurilor".

Sursa: Adevarul

Adauga la: Add to your del.icio.us del.icio.us | Digg this story Digg

Comentarii (0 afisat):

Afiseaza comentariul tau comment

Validare captcha:

 
Alte articole din Europa
Stiri de ultima ora
Consiliul Europei avertizeaza Spania cu privire la coruptie
Consiliul Europei avertizeaza Spania ca nu depune suficiente eforturi pentru combaterea coruptiei....
Stiri de ultima ora
Guvernul Cehiei demisioneaza
Guvernul Cehiei in exercitiu urmeaza sa isi depuna demisia la urmatoarea reuniune organizata pe data de 29 noiembrie. ...
Stiri de ultima ora
UE recomanda Spaniei sa faca mai multe reforme
Miniştrii Muncii din UE vor cere Spaniei să finalizeze reforma sistemului de negociere colectivă şi să evalueze rezultatele reformei muncii din 2010 şi, dacă se va dovedi necesar, să adopte şi alte măsuri pentru a reduce numărul contractelor temporare şi să stimuleze locurile de muncă pentru tineri, scrie Publico....
Stiri de ultima ora
Finlanda este prima tara din lume care interzice complet fumatul
Finlanda este prima ţară din lume care intenţionează nu doar să reducă fumatul, ci îşi propune să interzică complet consumul de tutun. ...
Stiri de ultima ora
Meglena Kuneva vine in Romania pentru a promova campania "Drepturile pasagerilor"
Meglena Kuneva, fostul comisar european pentru protecţia consumatorilor, în prezent consilierul special al vicepreşedintelui Comisiei Europene Siim Kallas cu privire la drepturile pasagerilor, ...
seopower

  • email Trimite catre un prieten
  • print Versiune de imprimare
  • Plain text Text
  • Share prin facebook Trimite prin facebook
  • Share prin Twitter Trimite prin Twitter
  • Trimite prietenilor prin yahoo messenger Trimite prin Messenger

Gluma zilei 9 noiembrie 2017

Ea: Stai s-o intreb pe mama!El: Intreab-o si daca te lasa sa faci sex, sa nu faci doua drumuri! ...
Articol intreg

Despre prietenie

Sa nu legi niciodata prietenie cu omul pe care nu-l poti respecta (Charles Darwin)

Ecocardiografia Doppler - Carte si informatii generale

In principiu, ecocardiografia este un procedeu medical prin care inima este explorata cu ajutorul ultrasunetelor. Exista mai multe tipuri ale acestui procedeu, cele mai frecvente fiind:
Horoscop
Horoscop Berbec Horoscop Taur Horoscop Gemeni Horoscop Rac Horoscop Leu Horoscop Fecioara Horoscop Balanta Horoscop Scorpion Horoscop Sagetator Horoscop Capricorn Horoscop Varsator Horoscop Pesti
 
Follow ora7 on Twitter
Etichete
Nu exista eticheta pentru acest articol
Noteaza acest articol
0
Spatiu Publicitar